Thursday, 24 April 2014

My random story.

Assalamualaikum

Rasenya 2 minggu sekali baru nak update blog. Teknik dan idea nak blog tu suram, cewah. Pastu dapat invitation join event, beriya-iya nak. Pastu suke hati je cancel last minute. Teruk gile perangai kau. Maaf yer organizer. Saya fikirkan jauh dan hujan sekarang, mesti jammed nak ke hartamas dari putrajaya. Kalau meeting pukul 8 malam, boleh jugak i main redah je. Pukul 6 tak sempat -_-" alasan.

Well, kerja di putrajaya chu olls. Malam tadi i mimpi, i dapat posting pergi Kazakhstan! Pergh meriah mimpi rasa tak nak bangunn! Punya lah jauh roh aku merayap sampai sana tinggalkan jasad ku terkontang-kanting atas katil gitu je hihi! Best part is, dalam mimpi tu i dah kawen, maka husband pun ikut sekali hahaha. Syok.

Hanya mimpi. Kalau jadi kenyataan pun ALHAMDULILLAH.. 

Hehe random satu.

Ok teringat zaman sekolah rendah dulu, i suka sangat main netball! Tapi cikgu tak terfikir pun nak pilih i jadi wakil sekolah. Hampa gila. Dah laa takde buat interview..erm apa kita panggil ek kalau sukan, bukan interview kan? tak kisah la. Dah laa takde buat interview, dia main pilih je budak-budak yang dia suka. Tak faham aku. Lepastu, bila time sukan, I rumah biru. Maka i wakilkan diri sendiri masuk netball untuk rumah biru. Maka rumah biru Johan netball untuk hari sukan sekolah sebab i jadi shooter. Well, i perasan masa tu i memang sharp shooter. Masa luar dari kotak 'D' pun, i shoot masuk jaring. Terel gila! Jauh kot kalau keluar 'D' untuk budak darjah 6. Hahaha angkut bakul sikit masa zaman sekolah. Pastu cakap dalam hati "padan muka cikgu tak pilih aku jadi wakil sekolah". Hmmp! Pastu masa ambik hadiah, gaya berlagak gila amik dulang. hahahaha LOLZ.

Random dua.

Mak i dedulu zaman muda memang kaki netball. Pakai mini skirt gituw. Tapi bila anak dia nak pakai skirt, kena rembat :p Lepastu kaki badminton. Ni memang paling kaki. Bila lutut dah injured, baru dia slow tak main dah. Ingat lagi masa i darjah 2/3 camtu, ikut mak i tournament badminton. Rasa macam "wah terel nya mak aku, dah la cantik!" T_T Sekarang ni kalau bukak tv, kalau ade show badminton konpem dia ngadap even benda tu ulangan sekalipun, dia ngadap. Pasrah betul.

Random tiga.

Sekarang ni my interest towards account dah kurang. Admin & management pun I x suka. I nak buat Masters dalam bidang ermm dirahsiakan dulu. Tak nak gembar gembur sebab ni planning je. I nak tunggu ada sponsorship wehehehe. Maka confirmation of sevice perlu dipercepatkan kat tempat kerja baru ni. Mintak-mintak by this year i dah settled everything and confirmed. Maka, boleh mintak sponsorship Masters and beli rumah. Wah kau. Beli rumah, kawen, Masters, kerjaya and ada anak? LIFE.

Random empat.

Kerja last minute ni paling i menyampah. tak kisah laa apa sekalipun. Especially meeting. Kadang tu seminggu awal dok tanya dah siap ke benda yang kita nak tu? Sampai esok nak meeting pun, harini masih ketuk ketak tekan keyboard. Aku tak faham apa yang korang buat. Kadang tu, hilang dari meja. Cemana nak jadi productive and efficient camni? I punya kerja efficient tau. So kalau u nak kerja dengan i, make sure u ni efficient and fast and productive and smart. Kesian siapa yang dpt panel interview mcm i. And aku macam crack kejap bila orang cakap "kalau sepuluh orang macam kau dlm unit kita, mesti bagus. cepat" benda yang aku buat hanya surat biasa je pun siap dalam 10 minit. hergh..

Random lima.

Sebelum random story semakin mengarut, lebih baik i sudahi dengan ucapan terima kasih dan Assalamualaikum!

Thanks for reading :">


Thursday, 10 April 2014

Sekkisei Lotion Mask KOSE


Assalamualaikum

Sejak whitening essence saya habis, saya tak pakai any whitening produk pun melainkan moisturizing cream sahaja. Dah sebulan or dua bulan rasanya. Dan, saya personally memang nampak perbezaan pada kulit sendiri jika saya ada menggunakan produk whitening dan tidak menggunakan produk whitening.


 So.. what's inside the bag? Hehe Chibiya the cat menyebok.


Tada! Its a Lotion Mask from Kose!


I am lucky because I got introduced to this one product which can make your skin brighter, whiter and softer and translucent  like a snow white. Introducing you Sekkisei Lotion Mask from Kose. Let me tell you first the ingredients used in Sekkisei Lotion. Basically it contains Oriental Plant Extracts such:

Ingredients
  • Coix Seed Extract -  which increase metabolism, whitening, moisturization and prevention of skin roughness.
  • Angelica Extract - it have disinfectant, whitening and moisturizing effects
  • Melothria (White Lotus) Extract - suppress melanin production has whitening effects on the skin




Okay, mari kita cuba mask tersebut.

If you girls beli lotion dia, put the lotion into the cap and rendam mask dalam cap tu sampai lotion fully absorb dalam mask. Got it?





And.. apply to your face. Rasa dia sedikit berangin and relaxing. Tunggu sehingga 10 - 15 minit atau sehingga mask kering.



Seperti ini..



Benefits of Sekkisei Lotion Mask:

  • Oriental Plant Extracts has the power for deep translucent for dull skin. Sekkisei Lotion creates fine textured to your skin and you will get hydrated snow white looking skin
  • It balances out your skin's moisture level
  • Preventing dullness, roughness
  • Preventing pimples caused by dryness
  • Preventing redness caused by sunburn
  • The white lotion blends to your skin smoothly, creates the fine textured and plum skin
  • It refreshing and leaves the smooth surface skin
  • skin regains it natural pure translucency down to your pores
  • Can be used to your neck and body

I will show you the immediate result after using Sekkissei Lotion Mask from Kose ni..




No filter and edit. Ade bekas jerawat la pulok haha.




I leaves your skin brighter, hydrated, moist and softer. For me, this mask is really works.



GIVEAWAY CONTEST

Oh! Ada giveaway KOSE Lotion Mask untuk yang bertuah! Hanya jawab soalan mudah and win the prizes ;D

Nah semak soalan lepastu pergi jawab di bahagian komen


  • What are the 3 main ingredients used in KOSE Sekkisei Lotion Mask?

  •  Name one of the benefits of the KOSE Sekkisei Lotion Mask. (Any 1 out of the 9 benefits)

      24 orang pertama yang jawab dengan betul, akan mendapat 1 pack KOSE SEKKISEI MASK! 
                                                                            

     Did you join the KOSÉ Cinderella contest? 
                                                                                                           

     They are going to announce the winners soon! Check out www.facebook.com/kose.malaysia and the KOSÉ Cinderella contest. The Cinderella will win RM15,000 cash, one year supply of SEKKISEI products, a trip to Japan (2015) for SEKKISEI's 30th anniversary birthday party and be featured on magazine as a cover girl in a magazine!
                                                                                                                                   
     And do check out KOSE websites for more information.
 
Where to purchase:


SEKKISEI Lotion 200ml- RM170
SEKKISEI Lotion 360ml –RM260
Available in every KOSE counters


Link to website: 


Thank you girls for reading and happy masking! :">

Monday, 24 February 2014

My Top Preferred Honeymoon location around the world

Assalamualaikum

Honeymoon.

Siapa tak nak kan. Overseas? Siapa nak tolak kan? :p Tapi saya nak nasihat diri sendiri supaya mengukur baju di badan sendiri dulu. Cuba nengok dulu diri tu mampu ke tak mampu, baru boleh rancang nak pergi mana. Kalau tak mampu, pulau perhentian pun boleyyyy la :D

Tapi tu la. Angan-angan tetap angan-angan. Pasang impian tinggi-tinggi, kalau jatuh pun masih jauh nak terhempas, boleh kibas-kibas lagi sayap untuk terbang semula. Wah gitu ;)

Baiklah, mari tengok angan-angan saya. My Top Preferred Honeymoon location around the world. Peh tajuk kau memang mencengkam jiwa. Hehe kesian pakwe, deraan mental terhadap beliau hahahaha.. Chill chill.. just enjoy your view!


Switzerland
 
Pengsan!

Pengsan!

I love snow. Pengsan!


Paris
(gila tak nak?)

Pengsan!

Pengsan!

Pengsan!

Pengsan!

Pengsan!




Italy

Pengsan!

Venice. Pengsan 2kali!

Pengsan!


Greece

Pengsan!

Pengsan!

Pengsan!

Pengsan!


Scotland

Pengsan sangat!

Pengsan!

Pengsan!


Okay so far tu yang sempat nak listkan. Kemainnn aku ni, ada lagi angan-angan yang belum sempat list. Huhu. Kalau tengok list i tu, i x suka pergi island or beach. Sebab nanti hitam pastu i bukannya boleh pakai bikini nak menari ala-ala honolulu tepi pantai. Hihihi. Sebab tu choose kepada tempat yang kena pakai baju tebal , country side, gunung ganang ewah :D

Okay lah. Menyampah layan angan-angan sendiri.

Thanks for reading! Bye!


Friday, 14 February 2014

Customer Service related to goverment. What say you

Assalamualaikum

Okay. Ni post nak complaint lagi. Memang aku suka complaint. Mana tak suka, aku complaint.

A : Hello.. Ni xyz sdn bhd?

B : Yer, ni xyz sdn bhd

A : Kami dari "lidah senget group" telah disuruh oleh kerajaan malaysia untuk memilih syarikat xyz untuk menerima cartridge printer buatan malaysia. 3000 syarikat yang berdaftar under SSM akan terima dengan hadiah saguhati. Boleh saya bercakap dengan person in charge?

B : Sebentar

(B bertanya kepada person in charge yang TAK BERAPA nak in charge tu. In the end memang B yang buat semua. fine)

B : Hello.. errkkjhgfhs (tak sempat cakap)


A : Repeat dialog dia kat atas tu T_T. (Sambil lidah dia tah bunyik apa menguyah asam boi gamaknya)

B : Maaflah, kami tak berminat. Takpa.. (nak cakap "awak boleh offer kepada syarikat lain" tapi tak sempat)

A : (Letak phone terus)

Macam ni ke kerajaan hantar orang untuk buat marketing and promotion? Rude, bad-mannered, non-approchable, impolite.

Thanks for reading.

Thursday, 13 February 2014

Brain out your brain! Mintak lempang ke apa?

Assalamualaikum.

Sick betul ada environment macam ni.

A : Saya pening la. Banyak expenses every month. Bayar macam-macam.

B : Awak bayar apa? Apa yang banyak sangat?

A : Macam-macam la. Anak saya lagi. Yuran bulanan sekolah RM 500 sebulan.

B : Haa? Murahhhhnyaaa? RM500 saja?

A : RM500 banyak tu. Anak saya ada 4 orang.

B : Murahhhnyaa? Anak saya punya college kena RM hundred thousand plus.. 
 (Sambil tak pikir, yang dia tu ada anak TUNGGAL sorang je dan bodoh habis kepalang nak compare Segi College anak dia dengan Sekolah Menengah Rendah anak orang lain)

Stupid sentence ever. I can't brain this.

Thanks for reading.


Sugar sugar

Daisypath Anniversary tickers