Monday, 15 December 2014

Menghitung hari nak jadi bini

Assalamualaikum..

Exactly 95 days left before menjadi bini orang. OhmyGOD. I tak ada check list macam b2b lain. I takde blablabla and such macam orang lain. Tetiba dah turned on Godzilla mode now. Bila semuanya macam nak decide at one time and immediately, kusut hai kepala..

Bye, thanks for reading :)

Monday, 17 November 2014

Hello Bandung

Assalamualaikum

Last month i pergi Bandung. Saje jalan. Suka i terangkan kat sini i pegi sana sebenarnya bukan carik barang kawen pun. Motifnya shopping benda lain dan jalan. Dah alang-alang kat sane, i sempat jugak carik lace, telekung and kain utk family nanti. Sempat jugak laa sambar. Harga i rasa memang murah sangat dari kat sini. Tak tau nak kata murah camne. Tapi murah betul lah haha. Rasa nak repeat balik pi sana shopping lagi sampai muntah hijo.



Nenek kite.


shopping dalam flight -->  DUTY FREE


Naik Bajai pagi-pagi. Bajai hanya ada di Jakarta. Bandung takde


Scenery ni hanya dapat dilihat if korang naik train dari Jakarta ke Bandung. Naik bas/van/kereta takde :D


Nah alpukat korang ;p


Ai ai Captain. He someday will be a captain.


I ain't no captain :D
Kawah Putih.



Lamanya tak update. Kering otak dah ni hahaha.

Psstt.. i inshaallah akan pakai khidmat blogger pemes di antara kite ni untuk jadi emcee wedding i nanti. Siapakah gerangan nya? Nantikan. Zasss! LOL :p

Thanks for reading :">

Friday, 31 October 2014

Kahwin - Pelamin

Assalamualaikum

Ada jugak orang bertanya kenapa lama i tak update blog hehe. Mekasih sebab tanya i lapiuu.

Sebab pertamanya, malas.

Sebab keduanya, tengah fikir nak up entry tajuk apa.

So, alang-alang tengah sebok borak pasal pelamin dengan pakwe tunang, saya up entry pasal pelamin kahwin. Hehe. Overall for my part.. pelamin, baju, walkways, makeup untuk reception dah ada. Settled 1 bab untuk tempat I.

Untuk side pakwe I, alang-alang belum book mana-mana lagi, jom usha-usha mata. Kot kot berkenan boleh laa book terus :p




Ari Wedding Couture




Design dia lagi cantik-cantik kalau tengok dalam instagram beliau. Yang i tunjuk ni, gambar yang dapat dari google je. Tengok IG dia lagi meletop. Ni first wedding planner yang i suggest dekat pakwe masa memula nak bertunang haritu. Cuma.. bila I baca review-review 2/3 tahun lepas pasal dia, I rasa kurang senang sikit.




Arma Abdul Rahman Wedding Couture





yang kuning oren ni hantaran tunang kiteee aritu lah hahah.

Arma sangat okay servis dia bak kata pakwe kite. Yang ni i suggest masa memula nak bertunang haritu. End up pakwe i buat hantaran dgn dia. No bad review.






Saiful Sin









KS Entourage






Cantik Gils! Pakwe I dengan mak dia pergi wedding fair last week, masa I kat Bandung. Konghasam selama ni I ajak pi wedding fair tak pernah nak pergi T_T. Then diorang usha-usha KS Entourage. Cantik nak nangis tengok. Ok, amik ni je la eh? eh pakwe, eh. Hahaha.




Tuesday, 7 October 2014

Hai.

Assalamualaikum



:D



Monday, 29 September 2014

Gambar tunang lagi

Assalamualaikum



Ramainya orang di semua ceruk. Malu gila time ni. Sobs


Sugar sugar

Daisypath Anniversary tickers