Tuesday, 7 October 2014

Hai.

Assalamualaikum



:D



Monday, 29 September 2014

Gambar tunang lagi

Assalamualaikum



Ramainya orang di semua ceruk. Malu gila time ni. Sobs


Friday, 26 September 2014

Agenda bulan Oktober Hanida Moss

Assalamualaikum

Love your job. Kalau tak, acane? Haha

Btw, start next week dan bulan oktober ni ialah bulan I busy dengan kursus, team building, exam and holiday. Sejujurnya I sendiri tak ingat tarikh dan tempat and what..apa yang I kena buat, pergi, prepare dan sebagainya. So, apa kata alang-alang I boring gila ni, I nak tempek jadual bulan Oktober I di blog kesayangan ramai I ini. 

30 September - 3 Oktober : Team Building di Regency Jerai Hill Resort, Gurun Kedah.

12 Oktober - 14 Oktober : Kursus pengacaraan di Institut Latihan Fama, Port Dickson.

19 Oktober  : Nurul kawen. Putrajaya.

14 Oktober - 16 Oktober : Exam undang-undang kerajaan untuk pengesahan jawatan  (disebabkan 14 Oktober clashes dengan Kursus pengacaraan, maka I pergi 2 hari sahaja kursus pengacara sebab I tamak haloba nak jadi emcee untuk majlis-majlis rasmi / tak rasmi, dapat pergi 2 hari pun takpe!)

23 Oktober - 27 Oktober : Jalan-jalan cuci mata, cuci duit dan cuci stress. Stress apa pun aku tak tahu lah. Haha okay. Siapa pergi Jakarta and Bandung time ni, kita hai hai kat sana okay.

Itu je setakat ni. Dan bulan November pulak.

23 November - 27 November : PTM di IKWAS Kluang, Johor. Orang kata tempat ni ber-momok. Hahaha okay tak kelakar tau! 

I memang suka going out from the office and do outside job, pergi kursus sepanjang tahun pun sanggup. Duduk office boring please. I rasa, I patut buat letter tukar department or ministry. Boleh tak. Please.

Thanks for reading :">

Thursday, 25 September 2014

Entry nak kahwin : Survey Pakej Katering

Assalamualaikum

Bila sebut bab catering, I rasa risau dan risau. Mana tak risau.. bila dah pernah terkena catering service yang agak teruk dan makanan yang agak tidak memuaskan, mana tak risau.. Makanan adalah tonggak utama sesuatu majlis. Kalau makanan sedap, sampai tahun depan pun orang sebut-sebut. Macam tu lah.

So, I search and tanya sebanyak mana mungkin catering yang ada area selangor dan KL ni. Sesetengah nya memang well known di kalangan bride-2-be punya blog, sesetengahnya I tak pernah dengar langsung. Jadi, nak decide tu memang susah lebih-lebih lagi emak pun pening nak catering yang mana sebab I propose terrrrlalu banyak catering. Bukan apa, kite nak yang makanan sedap (of cousre) dan servis baik (bukan hantar bangla jadi penyaji) adoi T_T

Ni antara list yang sempat I study pakej mereka. Kalau korang ada suggestion catering mana yang sedap dan elok, please bagi tahu sbb I really-really need your recommendation. Hah.

Nurul Izzah Catering - Tak pernah email atau call diorang. Just baca testimoni through blog orang yang pernah guna servis mereka je, So far yang I baca, semua feedback kata sedap. Price pun sangat reasonable. Nurul Izzah Catering  pada pandangan I, catering yang sangat popular di google search engine.

Al-Ayubi Catering - Ini pun pada pandangan I, google search yang popular bila kita type "catering sedap". Bila I try carik testimoni or feedback dari blogger atau orang lain, tak jumpe. Cuma testimoni dia ada di page Al-Ayubi saje. Dia punya package menarik okay, nasik arab Al-Ayubi. Lengkap dan murah. Sedap atau tidak, tak pasti sebab feedback hanya ada di page mereka sahaja. 

Wan Nour Catering - CC di office I guna khidmat WNCatering ni,, Cuma tak sempat nak merasa sedap ke tidak sebabnya, majlis CC office I ditangguhkan. CC office I ni tak pernah buat food testing pulak. Adoi

Rass Deco & Event - Yang ni I pernah makan dekat kenduri. Rasa dia sedap dan not bad, rasa masakan biasa kita pergi kenduri kahwin. Boleh consider dengan package dia. I email harini, harini jugak dia reply email. Harga pun sangat reasonable.

Ibunda Catering - Kakak tu layan I baik. Asyik tanya nak food testing ke tidak. Tapi sampai sekarang I tak boleh decide nak ammbik dia ke tidak. Try jugak carik testimoni dan feedback dari customer dia tapi tak jumpe.

UBE Catering - Message dekat FB first time, dia reply cepat. Cuma nak mintak quotation dia lambat sampai seminggu baru dapat sebab akak tu bz. Tapi memang I setiap tahun rasa masakan UBE Catering ni sebab pakwe kita selalu order dekat dia kalau ade open house dan kenduri. Hihi. Sedap okay! Cuma Ube Catering ni a bit pricey. Contohnya catering lain yang pakej around 13k - 14k, tetapi UBE Catering punya 20k. Tapi memang sedap.

Za Sanggul Event - Yang Kak Za ni memang friendly and senang deal dengan dia. Dia sangat convincing dengan harga dan kesedapan makanan mereka. Harga dia memang mahal sikit. Kalau I tak whatsapp dia, dia akan whatsapp I dulu, bagi gambar dan update segala. I dapat tahu Kak Za ni dari instagram ZaSanggulEvent. Co-owner dia ialah bekas orang kanan Pak Engku (i hope semua orang tahu kan?), so dia confident yakinkan I yang service dan makanan dia memang terbaik dan sedap. Walaupun harga dia mahal, I mintak kurang pun dia bagi jugak untuk suit my budget. Tapi still masih tak boleh decide lagi. Hati I rasa nak Za Sanggul Event hehe. Kak Za punya pelamin cantik meletop.

D'ara Catering - Yang ni ada testimoni dan feedback dari customer which is bukan tepek dekat blog mereka semata-mata. Harga pun lebih kurang dengan catering lain. Boleh consider jugak.

Haihh..

So, any suggestion? Yang ikhlas bagi pendapat.

Thanks for reading :">



Tuesday, 23 September 2014

Tempat shopping barang branded original dan tulen yang paling best!

Assalamualaikum

Rasanya siapa yang follow blog saya mesti tak sabar menanti cerita-cerita bride-to-be saya kan. PERASAN! Hahah. Okay honestly memang saya akan banyak update pasal kahwin, kahwin dan kahwin. Mohon bersabar dan terus membaca sebab banyak tips hebat (wah) yang bakal anda dapat dari saya si perasan ini.

Contohnya macam saya, yang sebok uruskan hal nak kahwin ni, mesti macam-macam dalam fikiran dan list yang panjang untuk di-settle-kan. Antara benda yang paling disebut-sebut oleh bakal pengantin ialah BARANG HANTARAN. Barang hantaran haruslah nak glamour kan. Tak main lah cap pasar malam herherher.. Dan selalunya yang kena ada dalam barang hantaran ni ialah kosmetik atau skincare atau perfume.

Sekarang bride-to-be sekalian toksah pening-pening nak beli barang berjenama yang mahal.. sebab korang semua boleh dapatkan barang-barang tersebut dengan harga yang murah dan yang paling penting ianya ORIGINAL. Terima kasih Best Buy World Malaysia, kerana anda.. selesailah  masalah bakal-bakal pengantin semua yang nak jimat kos untuk barang hantaran. Oh tak payah jadi pengantin, sesiapa pun boleh beli hehe.

Sebelum itu, BBW ni ialah one stop online shopping website yang menyediakan bermacam jenis barang dan jenama seperti penjagaan kulit, perfume, kosmetik, handbag, pouch dan banyak lagi. Antara brand yang popular yang ada di BBW ni ialah SK-II, Estee Lauder, Clinique, Christian Dior, Chanel, Celvin Klein, L'occitane dan banyak lagi lah dan semuanya original dan guarantee tulen.


Antara jenama-jenama yang ada. Banyak. Sila pilih je..



Harga yang korang dapat dekat BBW ni memang murah dari retail price yang biasa. Siapa yang suka make up MAC, nah MAC Colour Ready is ready waiting for you at their store.



Pilihan pun banyak dari regular size hingga ke test kit size pun ada. Alang-alang murah dan original, saya try 1 set mini skincare from Clinique & trial makeup form Estee Lauder, beli sekali dengan pouch senang nak letak barang kita dalam dia. Kadang-kadang takut nak beli yang besar, kita try yang kecil dulu. Kot-kot serasi sengan kulit nanti, ajak pakwe shopping sini beli hantaran set besar-besar LOL :D

Pouch dia I suke!






Lagi satu, kalau sesiapa yang tengah mencari hadiah untuk pakwe ke, makwe ke, untuk mak ayah ke.. boleh lah beli perfume dia sebagai hadiah. BBW ada Gift Set so senang kerja kita nak fikir hadiah apa nak bagi. Selain gift set, mereka pun ada jual miniature set perfume untuk kita-kita yang suka bawak perfume ke hulu ke hilir dalam handbag. Tetiba I teringin nak beli mini set perfume pulak ni hah. haha.




Actually banyak benefits yang korang dapat kalau shopping di Best Buy World ni. Ni antaranya :

·         100% ORIGINAL/GENUINE guarantee
·         Variety of choices from regular to sample size item
·         Variety of gift ideas - easy to choose for your loved ones.
·         Open 24 hours, 7 days a week
·         Easy Payment through Bank Transfer, Online Banking and Credit Card.
·         FREE Delivery (for purchase RM 150 and above)
·         Cash on delivery service (covered area only)
·         Ta-Q-Bin Delivery Service (additional charges RM 6 is required)
·          Best Buy Points system
·         Receive Best Buy Points when you made ‘product review’ on your purchased item.
·         Happy Hour (where you can buy best item with cheapest price that you could ever imagine!)
·         Special promotion every month for loyal customer(eg: purchase some amount and get free gift, clearance stock promotion, festival promotion, Mega Sale Promotion, etc)
·         Get more discounts with wholesale price (purchase of RM 5000 and above and receive 10% discount).
 

Jom tunggu apa lagi. Lagi 6 bulan nak kawen dah ni.. jom bawak diri sendiri dan rakan sekalian ke Best Buy World dan shopping! 

Website address: http://my.bestbuy-world.com/ 
Facebook page: Best Buy World Malaysia 
Instagram: bestbuyworldmy 
Customer service: (03) 2164 3557 (Mon to Friday 9am to 6pm) 
Fax no: (03) 2163 3390 

Thanks for reading peeps and happy shopping! :">


Sugar sugar

Daisypath Anniversary tickers