Friday, 6 March 2015

Soalan popular menjelang hari perkahwinan

Assalamualaikum

Jeng3. Mesti semua orang yang dah kahwin merasa soalan-soalan payah nak jawab macam aku ni kan. Ke aku sorang je rasa payah nau nak jawab setiap soalan mereka.


Dah prepare?
Erm..


Mestilah kami dah prepare serba sedikit. Kekadang cara kita lain dari orang lain. Nak jawab tu tak reti. Haha sorry.


Honeymoon mana?
Tak tahu lagi.
UK ke?
(ingat aku chop duit agaknya, harini kawen esok ke UK. Tak tahu lagi tu maknanya Tak Tahu Lagi lah)



Dah kahwin nanti duduk mana?
Tengoklah laki nak bawak kemana.
 
Dah kahwin duduk mana tu terpaling susah nak jawab. Kang kata pindah banglo 2 juta dikata riak lagi sekali kekeke LOL :D 

I ikut laki i je nanti dia tinggal kat mana. Tapi si penyoal sekalian ni macam tak berapa puas hati. Dia nak korek gak aku duk mana nanti haha. Ape ke heyy la. 



Menumpang kasih jadi Tukang Kebun kat rumah orang je. Bukan rumah iolls yer. Ikut kawan tengok rumah dia.
Untunglah kawan oi.


 
"Tukang kebun pun tukang kebun lah."
Janji dapat masuk tv. haha.

Sekian saja update untuk hari ini. Sekian terima kasih.

Thanks for reading:">


Thursday, 5 March 2015

Destinasi pilihan berbulan madu

Assalamualaikum

Walaupun i malu sebab ada orang kat office ni tengah baca beloggggg kite ni, tapi disebabkan atas permintaan suruh update blog hari-hari, nah i update jugak kekeke.

Harini nak update pasal honeymoon. Ni lagi satu soalan susah nak jawab. "Honeymoon mana nanti?" Kang i jawab "I europe tour sebulan" , dikata riak pulak hahaha :p Maka i jawab je tak tahu lagi. Dekat-dekat je kot. Memang takde plan nak pergi mana sebab i dengan pakwe tak sehaluan tentang destinasi pilihan untuk berbulan madu. Wah gituh. Mari kita lihat..

Pilihan Hanida Moss

North - South Island New Zealand


Ni memang camni tau. Bukan photo effect ke menda. Cantiks gila kan. Nangis hentak-hentak nak pergi jugak. Nak tengok scenery ni kena naik kapal dia.

I prefer road tour sendiri. Sewa kereta sendiri. Baru puas hati nak berhenti 8 jam amik gamba.

Research kata, South Island ni penduduk dia ramai sheep ni. Hihi comel gile. Sheep lagi ramai dari manusia.

Please lah pakwe. jom pergi.

Mungkin gambar ni boleh pujuk pakwe kite datang sini? Hehe. Best wo.

Lake Tekapo original scenery.

Nak pergi satu tempat je, rumah hobbit! mihihi.

Korang google je lah apa yang best kat NZ ni. Banyak je benda ada. Ni i pilih kawasan perkampungan je. Sebab tu banyak gunung-ganang dan tasik. hihihi









Pilihan Pakwe

Boracay Island

Terus terang, I tak suka pulau. Sebab ianya panas dan sangat panas. Sebab tu i pilih kampung sejuk-sejuk pergi honeymoon haha. I suka sejuk! Tapi takpa, kita tengok je gambar.






Helmet diving and walk in the sea ni sangat cool! ;D


Okay camtu lah pilihan tak sama. Pakwe i suka nau pergi pulau. Hitam legam aku kang T___T


Thanks for reading :">

Wednesday, 4 March 2015

My Wedding Prep: 16 hari lagi.

Assalamualaikum

Bila dah Assalamualaikum, close tab. Kering otak aku nak update padia aih. Alih-alih bukak blog orang je, syok baca pasal orang kekeke.

Btw harini ini dan saat ini, tinggal lagi 16 hari lagi sebelum i melangkah ke lembaran baru dalam hidup. Cewah..lembaran terus. Iolls excited campur nervous gila sampai berapa kali dah terberak-berak kalau fikir pasal ni huhu. Padahal dok minum detox tea..mana tak terberak-berak T__T

Paling stress apabila orang asyik tanya "dah prepare?". Tak reti nak jawab. Alih-alih biar je laa ikut flow. Mana yang siap... siap. Mana yang belum siap... siapkan. 

Yang paling derhaka sekali ialah apabila satu office ni, satu department i ni.. buat lawan bowling masa aku kahwin. Apakah derhaka betul mereka ini huh. Aku tak kira, korang datanggggggggggggggg gak lepas bowling kekeke.

Yang paling takut sekali apabila i kena dan terpaksa serta dipaksa pakai heels jugak masa kawen. Nanti uolls jangan pertikai kenapa i tinggi k. Aku bantaiiii sekor-sekor kekeke.

Yang lagi takut dari yang paling takut ialah apabila haritu pergi toile fitting baju nikah yang kawan i designkan. Apekah ketatttt gila bahagian dada dan bontot. Derhaka punya lemak. Mulalah buat burpees non stop sampai nak tercabut segala atok nenek tulang aku ni. Gigih. Siapa yang suka burpees wei? Orang sewel je yang suka kekeke T___T Tak caya cuba buat, aku bet 3 kali je korang turun naik dah surrender haha.

Apa lagi. Arghhh spa belum pergi. Meni pedi belum pergi. Kasut belum beli. Perfume belum beli. Benda gedik-gedik, sampingan-sampingan belum beli. Adoi. boleh tak, i nak berenti kerja nak fokus kat kawen je pastu sambung keja balik.

Lagi satu, hotel belum booked. Konon-konon first night duduk hotel la kan. Rumah nenek i ni takde privacy kekeke..

Konon-konon dulu nak kahwin simple-simple je. Nikah kat masjid pastu balik rumah ade pelamin mini dalam rumah untuk ambik-ambik gamba. Untuk family dan jiran 2, 3 orang je la. Tapi ni, dah jadi macam besar la pulak, sekampung dapat kad. Adoi pening kepala aku. Kekeke..

Thanks for reading yer :">




Wednesday, 18 February 2015

My Wedding Prep : Songket

Assalamualaikum

30 hari lagi. Mohon jangan muak count down bersama herherher.

Harap korang pun tak muak baca post I yang tak habis-habis pasal kawen. Sampailah dah kawen kang.. dok ceghita pasal kawen lagi. Belum lagi ceghita mengandung dan sebagainya. Eh ;p 





Acah-acah carik sampin untuk matching dengan kain songket kitorang.






Itu je la progress setakat ini. Haha

Thanks for reading :">
 

Tuesday, 10 February 2015

Weekend treat: Body Scrub di Hammam Spa, Publika

Assalamualaikum

Last Saturday member I Zeda (peminat tegar blog I kahkahkahkah) belanja scrub badan. Best giler bila tengok daki tu bersepai atas pembaringan hahaha. Tapi sayangnya kami tak dibenarkan bawak handphone masuk dalam. Tak dapat nak tunjuk interior spa tersebut kat sini. Cantik gilss seperti berada di Morocco. Seriously I tell u guys yang nak pegi scrub badan yang rasa dah lama berdaki tebal tu, boleh datang ni untuk dapatkan pakej scrub sahaja RM150. Kalau nak pakej lain pun boleh, lagi tambah lagi mahal. But worth money memang bersih dia korek korang punya seluruh badan k. Seluruh badan depan belakang. Jangan nak malu alah sangat kalau nak pegi. Sebab.. kena naked depan dia hahahahha..  Dont worry perempuan yang buat la kan. 

Half and almost naked. Aku tengok Zeda, aku gelak. Zeda tengok aku, dia gelak. Kelakar T____T

Eh takde intro ke apa ke, terus cerita pasal spa kan.. Malas nak taip. Nak tunjuk gambar kitorang je hihihihi..
 




Zeda ni mak orang dah..tapi dia lagi cantik dari aku. Konghajor betul. LOLs :D :D



Nasib dia nampak gemok kat sini. LOL LOLs :D :D :D


Diva AA ingat kite ni singaporean. KO hado? T__T


  Hammam Spa Publika









Yang ni dekat changing room je. Dalam sana dia x bagi bawak phone. I baru konon nak promote free. Cewah





Ape ko buat tu pakwe?


Mak orang.












Okay, kalau rasa nak try usha.. u olls boleh ke Hammam Spa. Belek lah pakej mana u olls nak. Bagus diorang buat. Tengok website dia je dah cute gilaaa...




Next plan ialah Body massage and foot spa pulak. Ke mana kah kita? Nantikan zassss... hahahah.

Thanks for reading :">



Sugar sugar

Daisypath Anniversary tickers