Thursday, 16 April 2015

Saya Dah Kahwin! : Doorgift saya

Assalamualaikum

Well well, entry kahwin lah apa lagi. Tu je idea sekarang ken..dah takde modal lain haha...

Harini ni i review pasal doorgift kahwin pulak ek. Aritu beriya-iya sebok nak buat doorgift botol. Pastu poyo habis nak botol yang unik dan rare, yang kengkonon tak ramai orang guna pakai lagi. Hikhik. Tapi by now ni I rasa ramai dah orang pakai cuma belum meluas ecececeh ayat poyo sangat.






Tadaaa....






All DIY oleh kami. Save budget gila-gila. Kalau uolls tempah kat orang memang harga cekik darah.










Omey tak doorgift kitew T__T haha. Okay lah Alhamdulillah cita-cita termakbul nak buat cenggini. Yang ni i bagi adult saje. Yang kanak-kanak ribena bawah 12 tahun, kitorang bagi benda lain. Yang colorful and wonderful untuk ditonton dan dikunyah oleh kanak-kanak. Kekekekeke..





Tadaaa.....






Omey tak sugus iteww T__T






Setting table untuk doorgift dah hadiah




Macam tu lah konsep doorgift saya pada hari perkahwinan ku. Untuk pengetahuan uolls, i sangat-sangat fussy tentang wedding ni sebenarnya. Sampai lah tiba hari kejadian, baru nak redha kalau apa-apa terjadi. Masa tu fikir, asal kahwin sudah lah haha sebab dah stress oleh kerana terlalu fussy. Dont be like me ok.


Alhamdulillah segalanya dilancarkan. Syukur sangat. Terima kasih tak terhingga kepada keluarga, adik beradik yang bersusah payah melayan kerenah saya yang entah apa-apa, nak itu, nak ini, sepanjang proses nak kahwin ni. Tanpa mereka, semua ini mungkin mustahil terjadi, TQSM muah 10000000000000x.


Thanks for reading :">

Friday, 10 April 2015

Saya dah kahwin! : Majlis bertandang

Assalamualaikum

Memang I tak honeymoon pun lagi. Asikkk kerja kerja kerja. Aih per-setan-kan saje kerja tu tak boleh ke? -__-

Alang-alang dah meroyan kat sini hahaha, mari I update pasal kahwin lagi meh. Malas nak cerita panjang-panjang kali ni. Tunjuk gambar je la eh.

Btw, kitorang stay 2 nights, bersiap and mekap semua dekat POGH. Kat rumah husband (eceh husband dah skanggg) ramai sedara mara. Dah sesiap, pergi dewan untuk kawen hihik. Nasib baik ada best-friend merangkap pengapit lelaki kitorang yang setia menjadi pengapit dan driver seharian. Sampai belikan baby oil dengan face cotton sebab i terlupa bawak haha. TQ Sadiq. Nanti u kawen,..meme jadi pengapit u pulak. Nak suruh kiwi kan kasut pun takpe kahkahkah.


Majlis bertandang


I likeeeeeee my fresh flowers hand bouquet yang ni. 


Pelamin dari KS entourage, semuanya fresh flowers.
Mohon abaikan langsir terselak kat belakang tu. Ahaa blower aircond kuat sampai cenggitu jadinya.

























Ramai kata songket tersebut cantik. Kembang kuncup si KS bila orang kata baju dia lawo. Amboi  sangat tau. Bagi credit sikit dekat model yang pakai tu eh kekeke lol :p


Thanks for reading :">


Thursday, 9 April 2015

Calon Simpanan Lantikan Kastam W41 2014/2015

Assalamualaikum

Ini jarang-jarang berlaku. Sebab I tetiba nak update pasal Calon Simpanan Kastam W41 Oktober 2014. I memang tercalon dalam simpanan selepas berakhirnya interview pada Oktober 2014 haritu. Memang dasar muka perempuan simpanan gamaknya hahaha. Dulu sebelum bekerja dengan skim sekarang ni pun, calon simpanan jugak 6 bulan.. tup tup dapat email dari SPA. Check online wah!! dah bertukar Lantikan Tetap. Alhamdulillah dah setahun SYMP T__T wateva.

Harapan setinggi gunung everest untuk dapat Kastam ni. Well of course sebab gaji dan benefit yang lagi tinggi. Accounting graduated kalau dapat kastam memang best gajinya ekekeke dasar mengejar kekayaan duniawi. Tapi apakan daya, diorang masih suka i jadi perempuan simpanan diorang agaknya kahkah. Maka mereput lah kau di situ untuk tak tahu berapa lama. 

Petang tadi i ada call SPA tanya next intake ada tak? Ada kata dia, dan dia kata memang akan habiskan dulu yang simpanan ni. Yeke? Boleh caye ke? Sebab simpanan ialah 2000 orang. Januari haritu dah amik around 200+ simpanan, April ni 250 . Maka dah tolak lebih kurang 500 laa konon-konon. Tinggal 1500 lagi simpanan wadehekk haha. Tapi I tahu, yang i ranking kurang dari 1000 :p Gigih aku buat calculation sendiri.

Mohon Kastam panggil i cecepat please. Mohon boss-boss besar SPA dengan KASTAM ter-baca blog aku ni. Eekekek,,

Thanks for reading  :">



Monday, 6 April 2015

Saya Dah Kahwin! : Gambar-gambar

Assalamualaikum


Ada yang tunggu tak gambar-gambar kahwin i lagi? Kekekeke sangat perasan, bajet anak menteri kau ni. Phuiii.. 




Official photographer


Official photographer. I hentak-hentak kaki mintak selai dua gambar kekekeke :D



Majlis belah perempuan. Tema lebih kepada sweet I rasa haha. Adik-adik I macam tak percaya I love pink. Sebab diorang rasa I ni macam ganas. Apekahhh. Aku suka pink kot! T___T Luar ganas, dalam hati ada bunga-bungaan laa woi.


Seperti yang I pernah gembar gembur kan dulu pasal pelamin kan, sebenarnya pelamin idaman i tak dapat dibuat dekat garage kereta rumah nenek I tu. Setelah beberapa jam discussion dibuat, maka I bersetuju dengan bentuk dan warna pelamin seperti di atas. Redha. Pelamin idaman I sebenarnya ada 3D panel (6 panel) and warna LED lighting tu semua pink pekat. Hambek kau haha. And dia bukan langsir-langsir macam yang uolls tengok tu huhu. Tapi ape boleh buat, pelamin idaman tak boleh apply dekat porch tu sebab porch tu rendah nanti nampak funny. Nasib baik Kak Ela tu buat yang lagi cantik kekekeke..



Gambar resolution pecah akibat curik dari IG adik yang guna handphone. Nice T__T



Pukul 6 pagi bangun tido terussss keluar tengok pelamin. Diorang habis setup pukul 4 pagi, I dah membuta tak larat nak tunggu. Masa ni macam "Ohmai God, cantiknya pelamin iolls" kekekeke.. Waktu gelap memang cantik sebab lighting dia terang. Bila dah siang tak nampak sangat sebab outdoor haha.


handphone sapa entah. Curik jugak ni.




Setup khemah di halaman rumah nenek ku yang indah :D


Okay itu sahaja buat masa ni. Sorry lah kalau entry berterabur tak tersusun. Hehehe. Main belasah je mana yang dan. Harap maklum :p


Thanks for reading :">


Wednesday, 1 April 2015

Saya dah kahwin! : Nikah

Assalamualaikum

Laki I keja. So, malam ni boleh selit update blog banyak-banyak hihi. Petang tadi dah cerita pasal inai, malam ni kita cerita pasal nikah pulak.

Baju nikah I tu my dear friend yang buatkan. Dia memang terel jahit-jahit. Tuhari dia nikah and kawen pun, dia buat sendiri baju. Member we olls tunang pun dia buatkan jugak. Now I punya nikah dress pun dia buatkan hehe. Kain lace I beli sendiri dekat Bandung. Memang tema kami putih susu. Orang kata suci gituw ;D Sebenarnya I teringin nak pakai warna lain selain putih untuk nikah tapi pakwe kata nak off white, baiklah pakwe..

Makeup nikah pulak oleh Raja Suefina. I panggil Kak Fiena. Cuba je lah google nama dia kot-kot keluar ke kan lol. Dia ni last minute punya I carik. Tapi takde lah last minute sangat pun, booked 3 bulan awal jugak sebab takot schedule penuh. I sebenarnya nak orang lain makeup kan waktu nikah, tapi takpe.. terjumpa Kak Fiena menyelamatkan keadaan lol :p Harga pun reasonable tak mahal gilos. I requested for nude and very very very natural makeup. (reference shania twain video clip "from this moment on", tapi tak jadi shania pun., sonia je hahaha)

So, here you go...




Muka yang selambak tapi kekal jelita. Kekekekeke...



mas kaweng





batal sembahyang






my complete set. complete set dari belah laki takde sebab dekat camera diorang teehehe..





adik aku yang kememeh





adik aku yang brutal





Bff yang omel angat.. Dress yang my friend buat pun omel angatttt ;')


Maka, begitu lah kisah nikah I. Haha "lame" betul. Orang nak baca pun tak lalu kahkahkah. I nak tunggu official photo, tapi takot dah basi. Update je lah guna gamba-gamba camera phone. Boleh laa kan :p Banyak lagi gamba2 dari handphone tapi malas ahh nak transfer.

Tu... siapa yang suruh i update blog letak gamba banyak-banyak tu.. haaa nah tengok hahaha :p Nanti dapat official punya lagi melambak I letak k. Jangan tak baca! Babappp kang :D

Thanks for reading ;">




Sugar sugar

Daisypath Anniversary tickers