Friday, 31 October 2014

Kahwin - Pelamin

Assalamualaikum

Ada jugak orang bertanya kenapa lama i tak update blog hehe. Mekasih sebab tanya i lapiuu.

Sebab pertamanya, malas.

Sebab keduanya, tengah fikir nak up entry tajuk apa.

So, alang-alang tengah sebok borak pasal pelamin dengan pakwe tunang, saya up entry pasal pelamin kahwin. Hehe. Overall for my part.. pelamin, baju, walkways, makeup untuk reception dah ada. Settled 1 bab untuk tempat I.

Untuk side pakwe I, alang-alang belum book mana-mana lagi, jom usha-usha mata. Kot kot berkenan boleh laa book terus :p




Ari Wedding Couture




Design dia lagi cantik-cantik kalau tengok dalam instagram beliau. Yang i tunjuk ni, gambar yang dapat dari google je. Tengok IG dia lagi meletop. Ni first wedding planner yang i suggest dekat pakwe masa memula nak bertunang haritu. Cuma.. bila I baca review-review 2/3 tahun lepas pasal dia, I rasa kurang senang sikit.




Arma Abdul Rahman Wedding Couture





yang kuning oren ni hantaran tunang kiteee aritu lah hahah.

Arma sangat okay servis dia bak kata pakwe kite. Yang ni i suggest masa memula nak bertunang haritu. End up pakwe i buat hantaran dgn dia. No bad review.






Saiful Sin









KS Entourage






Cantik Gils! Pakwe I dengan mak dia pergi wedding fair last week, masa I kat Bandung. Konghasam selama ni I ajak pi wedding fair tak pernah nak pergi T_T. Then diorang usha-usha KS Entourage. Cantik nak nangis tengok. Ok, amik ni je la eh? eh pakwe, eh. Hahaha.




Tuesday, 7 October 2014

Hai.

Assalamualaikum



:D



Monday, 29 September 2014

Gambar tunang lagi

Assalamualaikum



Ramainya orang di semua ceruk. Malu gila time ni. Sobs


Friday, 26 September 2014

Agenda bulan Oktober Hanida Moss

Assalamualaikum

Love your job. Kalau tak, acane? Haha

Btw, start next week dan bulan oktober ni ialah bulan I busy dengan kursus, team building, exam and holiday. Sejujurnya I sendiri tak ingat tarikh dan tempat and what..apa yang I kena buat, pergi, prepare dan sebagainya. So, apa kata alang-alang I boring gila ni, I nak tempek jadual bulan Oktober I di blog kesayangan ramai I ini. 

30 September - 3 Oktober : Team Building di Regency Jerai Hill Resort, Gurun Kedah.

12 Oktober - 14 Oktober : Kursus pengacaraan di Institut Latihan Fama, Port Dickson.

19 Oktober  : Nurul kawen. Putrajaya.

14 Oktober - 16 Oktober : Exam undang-undang kerajaan untuk pengesahan jawatan  (disebabkan 14 Oktober clashes dengan Kursus pengacaraan, maka I pergi 2 hari sahaja kursus pengacara sebab I tamak haloba nak jadi emcee untuk majlis-majlis rasmi / tak rasmi, dapat pergi 2 hari pun takpe!)

23 Oktober - 27 Oktober : Jalan-jalan cuci mata, cuci duit dan cuci stress. Stress apa pun aku tak tahu lah. Haha okay. Siapa pergi Jakarta and Bandung time ni, kita hai hai kat sana okay.

Itu je setakat ni. Dan bulan November pulak.

23 November - 27 November : PTM di IKWAS Kluang, Johor. Orang kata tempat ni ber-momok. Hahaha okay tak kelakar tau! 

I memang suka going out from the office and do outside job, pergi kursus sepanjang tahun pun sanggup. Duduk office boring please. I rasa, I patut buat letter tukar department or ministry. Boleh tak. Please.

Thanks for reading :">

Thursday, 25 September 2014

Entry nak kahwin : Survey Pakej Katering

Assalamualaikum

Bila sebut bab catering, I rasa risau dan risau. Mana tak risau.. bila dah pernah terkena catering service yang agak teruk dan makanan yang agak tidak memuaskan, mana tak risau.. Makanan adalah tonggak utama sesuatu majlis. Kalau makanan sedap, sampai tahun depan pun orang sebut-sebut. Macam tu lah.

So, I search and tanya sebanyak mana mungkin catering yang ada area selangor dan KL ni. Sesetengah nya memang well known di kalangan bride-2-be punya blog, sesetengahnya I tak pernah dengar langsung. Jadi, nak decide tu memang susah lebih-lebih lagi emak pun pening nak catering yang mana sebab I propose terrrrlalu banyak catering. Bukan apa, kite nak yang makanan sedap (of cousre) dan servis baik (bukan hantar bangla jadi penyaji) adoi T_T

Ni antara list yang sempat I study pakej mereka. Kalau korang ada suggestion catering mana yang sedap dan elok, please bagi tahu sbb I really-really need your recommendation. Hah.

Nurul Izzah Catering - Tak pernah email atau call diorang. Just baca testimoni through blog orang yang pernah guna servis mereka je, So far yang I baca, semua feedback kata sedap. Price pun sangat reasonable. Nurul Izzah Catering  pada pandangan I, catering yang sangat popular di google search engine.

Al-Ayubi Catering - Ini pun pada pandangan I, google search yang popular bila kita type "catering sedap". Bila I try carik testimoni or feedback dari blogger atau orang lain, tak jumpe. Cuma testimoni dia ada di page Al-Ayubi saje. Dia punya package menarik okay, nasik arab Al-Ayubi. Lengkap dan murah. Sedap atau tidak, tak pasti sebab feedback hanya ada di page mereka sahaja. 

Wan Nour Catering - CC di office I guna khidmat WNCatering ni,, Cuma tak sempat nak merasa sedap ke tidak sebabnya, majlis CC office I ditangguhkan. CC office I ni tak pernah buat food testing pulak. Adoi

Rass Deco & Event - Yang ni I pernah makan dekat kenduri. Rasa dia sedap dan not bad, rasa masakan biasa kita pergi kenduri kahwin. Boleh consider dengan package dia. I email harini, harini jugak dia reply email. Harga pun sangat reasonable.

Ibunda Catering - Kakak tu layan I baik. Asyik tanya nak food testing ke tidak. Tapi sampai sekarang I tak boleh decide nak ammbik dia ke tidak. Try jugak carik testimoni dan feedback dari customer dia tapi tak jumpe.

UBE Catering - Message dekat FB first time, dia reply cepat. Cuma nak mintak quotation dia lambat sampai seminggu baru dapat sebab akak tu bz. Tapi memang I setiap tahun rasa masakan UBE Catering ni sebab pakwe kita selalu order dekat dia kalau ade open house dan kenduri. Hihi. Sedap okay! Cuma Ube Catering ni a bit pricey. Contohnya catering lain yang pakej around 13k - 14k, tetapi UBE Catering punya 20k. Tapi memang sedap.

Za Sanggul Event - Yang Kak Za ni memang friendly and senang deal dengan dia. Dia sangat convincing dengan harga dan kesedapan makanan mereka. Harga dia memang mahal sikit. Kalau I tak whatsapp dia, dia akan whatsapp I dulu, bagi gambar dan update segala. I dapat tahu Kak Za ni dari instagram ZaSanggulEvent. Co-owner dia ialah bekas orang kanan Pak Engku (i hope semua orang tahu kan?), so dia confident yakinkan I yang service dan makanan dia memang terbaik dan sedap. Walaupun harga dia mahal, I mintak kurang pun dia bagi jugak untuk suit my budget. Tapi still masih tak boleh decide lagi. Hati I rasa nak Za Sanggul Event hehe. Kak Za punya pelamin cantik meletop.

D'ara Catering - Yang ni ada testimoni dan feedback dari customer which is bukan tepek dekat blog mereka semata-mata. Harga pun lebih kurang dengan catering lain. Boleh consider jugak.

Haihh..

So, any suggestion? Yang ikhlas bagi pendapat.

Thanks for reading :">



Sugar sugar

Daisypath Anniversary tickers