Wednesday, 23 July 2014

Kasut kahwin saya - Flats

Assalamualaikum

Mintak-mintak harini kurang emo dari semalam >.<

I nak borak pasal kahwin. Bila sebut pasal kahwin, baru mood happy menjelma haha. Lantaklah janji I happy.

So, I decided pakai flats masa kahwin. Haha. Orang melayu selalu pakai heels. Nak nampak tinggi, nak nampak cantik, etc. Tapi I tiru omputeh. Diorang mostly pakai flats especially yang buat garden wedding, diorang prefer 'flats ballerina wedding shoes'. 

Biarlah pakai flats pun janji 'balance'. Sebok je lolz :p








suka gila yang ni!

dan ini!







Warna flats yang I nak memang gold. Glitter gold. Gold lace. Janji gold. Mesti gold.


Thanks for reading :'>

Tuesday, 22 July 2014

Kerani berlagak dan sombong

Assalamualaikum

Alahai letih laa aku nak layan perangai kerani yang sombong tak tentu pasal ni. Dah lama jugak aku sabar. Aku sedar aku ni baru 4 bulan dalam sektor yang korang dah lama bekerja dan banyak pengalaman tu. Tapi jangan sombong sangat boleh? Aku dah hilang sabar ni. Serius ni. Kau jangan ingat kau tahu semua benda kau boleh berlagak. Aku ni mintak tolong dari kerani yang dah banyak pengalaman. Aku respect kat kau. Tapi kau jangan layan aku macam tahik. Aku tak mintak kau respect aku sebagai orang lagi atas atau apa. Aku mintak kau hormat aku sebagai manusia. Serius aku menyampah dah dengan kau. Berlagak dan sombong. Blah!

Ada budak office baca blog aku ni. Tak kisah laa awak nak kata apa. Tapi yang merasa pahit dan peritnya saya. Bukan awak. Mohon faham sikit. 

Thanks bye.


Friday, 18 July 2014

Goodbye MH17.

Assalamualaikum

Sama-sama kita berdoa untuk kesejahteraan bersama, jauh dari segala muslihat musuh dan           #prayforMH17 #prayforMH370

Dari Allah kita datang, kepada Dia kita kembali. Alfatihah and RIP. 



Thursday, 10 July 2014

Songket untuk majlis kahwin I. Yeah.

Assalamualaikum


Sorry yer sebab entry pasal kawen lagi. Lepas kawen, kawen. Hee..


I rase my boyfriend suka dengan baju songket. Baru lah traditional katanya. Zaman sekarang ni orang melayu kahwin mesti padanan dress and suit, ataupun guna kain jenis lace/chiffon . Tak macam zaman mak I dedulu, songket merah mengerlip kau... haha nasib baik mak I putih melepak, I je sorang 'sawomatang' ;p


So, apa kata kita generasi Y ni menghidupkan balik busana songket untuk majlis kahwin. Bukan tak cantik pun...cantik kot songket. Meh tengok.





























Atas dah awesome, tang bawah tu mcm pelik. Not berjaya memikat hati I yg part bawah tu. Walaupun dia designer, tapi I bukan designer taste haha, So I kata pelik..


Okay, sekarang kena perah otak bentuk baju macam mana nak buat dengan songket-songket ni. Nak request warna pastel pleaseee.. tolong lah pastel. Sebab songket warna garang tak sesuai dengan I yang gelap gelita ni.


Thanks for reading :'>

Wednesday, 9 July 2014

Pengantin popular

Assalamualaikum


Amboi sejak sebok search baju tunang, baju kawen, tudung kawen, segalanya kawen ni.. macam-macam keluar. Berpinar mata kitew tau.


Lepastu sebok carik design untuk tudung bertunang. Hmm baru bertunang dah kalut dekat watsap nak tudung cenggitu, nak tudung cenggini.



Siapa lah yang tak kenal awak...

Minah yang popular setiap kali keyword "baju pengantin" "baju tunang" "baju nikah" "tudung tunang" "veil nikah", etc search dekat google. Bukan artis. Tapi popularity outfit head to toe dia mengalahkan artis. Semua bride to be nak tiru dia. Kannnnn? Jangan tipu hahah.. termasuklah I yang first time tengok "Ya Allah cantiknya perempuan ni!" Itu ayat pertama I cakap sebab dia memang cantik. Sebab tu outfit atas sampai bawah dia nampak sempurna. Tapi I tak nafikan baju, veil, tudung, body (hihi), muka dia memang cantik sempurna :)


I nak tudung sebijik macam diaaa..tapi muka I tak sebijik macam dia cemana? Tak semua orang sesuai pakai macam tu. Haha.


Thanks for reading :">


Sugar sugar

Daisypath Anniversary tickers