Tuesday, 5 April 2016

Ku serahkan segalanya pada mu

Assalamualaikum


Pada mulanya saya bercadang untuk kerja sampai habis minggu ni iaitu 8.4.2016 sebelum lapor diri ke tempat baru Isnin depan.


Dengan riaknya berkata "Saya kerja sampai Jumaat. Tak nak ambik cuti, sayang cuti" 


Tiba-tiba semalam buat muka comel macam biasa, bagi tahu boss yang saya nak ambik cuti 2 hari pada hari Khamis dan Jumaat ni. Maka...esok adalah hari terakhir kerja. Haha tak menyempat-nyempat nak cuti. Saya bagi tahu mereka "Saya nak tido". Ada ke camtu. Selekeh.


Tu lah, lain kali jangan riak sangat berkata-kata :p


Dengan lajunya menyiapkan Nota Serah Tugas. Sebenarnya dari last week boss dah mintak. Saja buat tembe-tembe tunggu hujung-hujung baru serah. Nah.. esok nak cuti, tadi baru serah. Ok lettew ;p






Tadi staff team Farmasi & Dentist dah dok tanya "Cik Da, banyak tak kerja? Banyak tak paper? Banyak tak letak jawatan?". Saya mampu menjawab "Hmm. Banyak" Seram lettew hahahah. Maklumlah diorang kena allocate sorang sikit kerja-kerja saya ni antara mereka. Pandai-pandai ampa laa nah hihi. Cheq cuci tangan dah ni :p


Oke tata.


Tengah pikir berapa tan baju nak bawa nanti. Tata


Thanks for reading :">



Monday, 4 April 2016

Hang ni lawa gila pasaipa

Assalamualaikum



 Nama : Kristine Kreuk
Warganegara : Canada
Abah : Orang Dutch
Emak : Orang Cina
Nenek : Orang Cina + Jamaica

Tudia..bukan senang perjalanan nak jadi kristine kreuk. Takpelah, tak cantik mcm dia pun takpe lah.  Kite cantik macam kite je lah. Hehe. Alhamdulillah.


Thanks :">

Farewell CC

Assalamualaikum

Last Friday office kite buat farewell untuk cc kite. Dah hampir 30 tahun berkhidmat akhirnya memilih untuk bersara lebih awal. Elok laa, untuk kesihatan dan kesejahteraan keluarga. Kite kite yang masih muda (ehemm) kenalah teruskan perjuangan hehe.


Oh lupa, kepada sape2 yang masih tak tahu cc tu apa..CC tu ialah Chief Clerk. Bukan Carbon Copy ok :D



Tema : Pink & Black


Meja makan beradap untuk VIP. Kite makan dediam je kat penjuru.





















Kak Ziha. MAAF terpaksa upload kerana inilah satu-satunya gambar kita bersama CC. Biarlah buruk dimata akak, tetap cantik di mata saya. Chia chia chia -__-

Yang penting, mahkluk ni kena gojes hahahaha ;p


Sekian, terima kasih.

Thanks for reading :">


Monday, 28 March 2016

My Sexy Swim Suit

Assalamualaikum


13 hari lagi. Debaran nak pakai tudung oning semakin mengecil. Kih2.. Sekarang tak kisah pasai tudung oning sangat (sebab dah try sarung haritu, maka sedikit lega). Sekarang ni kisah pasai swimming. 


Baru sat tadi baca whatsapp group, senior dari batch lepas bagi tahu.. cabaran ujian renang merangkumi :

  1. Cara berenang
  2. Terjun kolam dari tepi pool
  3. Terjun kolam dari platform

Ambik tu. Mohon I pengsan time tu jugak boleh tak. Saya ni penakut aktiviti yang melibatkan air. Suruh saya pi panjat bangunan ka, panjat gunung-ganang ka..saya boleh. Tapi swimming2 sungai ka, laut ka, kolam renang kaa memang alerjikk. Huhu. Rendam kepala pun dah panik haru-biru,  apatah lagi floating dalam air. Inikan pula berenang..kena TERJUN pulak tu. Jahatnya uolls -__-


Dah laa ujian. Ada markah. Cer citer cemana saya nak hadapi ujian ini hahaha. Tapi semangat dia bukan main lagi pi beli swim suit satu set lengkap dengan cap dengan goggle bagai. Swiming nya tak reti pun. Hehh.. 


Kenapa kena berenang.
Kenapa kenapa.


Sekian sahaja, terima kasih.


Thanks for reading :">



Thursday, 24 March 2016

Untuk pelajar biasiswa

Assalamualaikum


Sementara masih ada 2 minggu lagi di sini, di tempat kerja saya selama 2 tahun ini..saya teringin nak bagi pesan , nasihat ikhlas untuk pemegang-pemegang Ijazah di bawah tajaan JPA yang dapat melanjutkan pelajaran di dalam ataupun di luar negara.


Ha gitu. Meh baca dan fahamkan.


Adik..sesungguhnya awak bertuah kalau dapat scholarship kerajaan kerana begitu ramai lagi yang teringin jadi macam awak. Bersyukur. Tahu sebab apa? 


  1. Awak tak perlu bayar segala yuran universiti yang mahal-mahal especially yang belajar di luar negara
  2. Awak tak perlu minta duit belanja dari mak ayah untuk sewa rumah, makan dan minum
  3. Awak GUARANTEED ada kerja bila habis belajar. Orang lain struggle dik carik kerja. Jual burger, jual air kopi RM5 (banyak ais jer) eh sempat..
  4. Awak tak pening setiap semester macam kakak moss ni nak kira duit bayar fees, bayar hostel, bayar chicken chop (selera kena ada).
  5. Awak sah-sah otak geliga..kalau tidak, takkan kerajaan nak bagi biasiswa kat awak


Tapi kan dik..bila dah dapat scholarship tu, tolong lah ikut syarat-syarat dia. Ni kakak merayu ni, untuk kesenangan awak, mak awak dan ayah awak. Contoh, kalau syarat mereka memerlukan awak bekerja dengan kerajaan sekurang-kurangnya 7 tahun, maka kerja lah dengan kerajaan 7 tahun. Eh, pejam celik, pejam celik sekejap je sayang.


Sebab apa kakak cakap macam ni..


Kalau awak letak jawatan dari kerajaan semasa belum tamat tempoh yang disyaratkan oleh JPA..maka awak kena bayar kesemua fees yang kerajaan telah keluarkan untuk awak. Jangan tak tahu yer.. ada yang mencecah RM500,000 sumpah kakak tak tipu. Bila dah terlajak letak jawatan, baru lah nak menyesal datang balik untuk bekerja. Tak boleh dik..tak boleh. Awak kena bayar hutang tu semua.


Kenapa sampai setengah juta??


Habisss kalau dah semua ditanggung..bawak diri jer memang lah. Selalunya scholar ni diberi kepada kursus-kursus profesional yang selalunya mahal-mahal..apatah lagi yang luar negara T_T


Untung apa dapat biasiswa, belajar free, kerja pun dah ada. Apa lagi nak susahkan diri.


Alahai.


Thanks for reading :">



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...