Monday, 17 November 2014

Hello Bandung

Assalamualaikum

Last month i pergi Bandung. Saje jalan. Suka i terangkan kat sini i pegi sana sebenarnya bukan carik barang kawen pun. Motifnya shopping benda lain dan jalan. Dah alang-alang kat sane, i sempat jugak carik lace, telekung and kain utk family nanti. Sempat jugak laa sambar. Harga i rasa memang murah sangat dari kat sini. Tak tau nak kata murah camne. Tapi murah betul lah haha. Rasa nak repeat balik pi sana shopping lagi sampai muntah hijo.



Nenek kite.


shopping dalam flight -->  DUTY FREE


Naik Bajai pagi-pagi. Bajai hanya ada di Jakarta. Bandung takde


Scenery ni hanya dapat dilihat if korang naik train dari Jakarta ke Bandung. Naik bas/van/kereta takde :D


Nah alpukat korang ;p


Ai ai Captain. He someday will be a captain.


I ain't no captain :D
Kawah Putih.



Lamanya tak update. Kering otak dah ni hahaha.

Psstt.. i inshaallah akan pakai khidmat blogger pemes di antara kite ni untuk jadi emcee wedding i nanti. Siapakah gerangan nya? Nantikan. Zasss! LOL :p

Thanks for reading :">

Friday, 31 October 2014

Kahwin - Pelamin

Assalamualaikum

Ada jugak orang bertanya kenapa lama i tak update blog hehe. Mekasih sebab tanya i lapiuu.

Sebab pertamanya, malas.

Sebab keduanya, tengah fikir nak up entry tajuk apa.

So, alang-alang tengah sebok borak pasal pelamin dengan pakwe tunang, saya up entry pasal pelamin kahwin. Hehe. Overall for my part.. pelamin, baju, walkways, makeup untuk reception dah ada. Settled 1 bab untuk tempat I.

Untuk side pakwe I, alang-alang belum book mana-mana lagi, jom usha-usha mata. Kot kot berkenan boleh laa book terus :p




Ari Wedding Couture




Design dia lagi cantik-cantik kalau tengok dalam instagram beliau. Yang i tunjuk ni, gambar yang dapat dari google je. Tengok IG dia lagi meletop. Ni first wedding planner yang i suggest dekat pakwe masa memula nak bertunang haritu. Cuma.. bila I baca review-review 2/3 tahun lepas pasal dia, I rasa kurang senang sikit.




Arma Abdul Rahman Wedding Couture





yang kuning oren ni hantaran tunang kiteee aritu lah hahah.

Arma sangat okay servis dia bak kata pakwe kite. Yang ni i suggest masa memula nak bertunang haritu. End up pakwe i buat hantaran dgn dia. No bad review.






Saiful Sin









KS Entourage






Cantik Gils! Pakwe I dengan mak dia pergi wedding fair last week, masa I kat Bandung. Konghasam selama ni I ajak pi wedding fair tak pernah nak pergi T_T. Then diorang usha-usha KS Entourage. Cantik nak nangis tengok. Ok, amik ni je la eh? eh pakwe, eh. Hahaha.




Tuesday, 7 October 2014

Hai.

Assalamualaikum



:D



Monday, 29 September 2014

Gambar tunang lagi

Assalamualaikum



Ramainya orang di semua ceruk. Malu gila time ni. Sobs


Friday, 26 September 2014

Agenda bulan Oktober Hanida Moss

Assalamualaikum

Love your job. Kalau tak, acane? Haha

Btw, start next week dan bulan oktober ni ialah bulan I busy dengan kursus, team building, exam and holiday. Sejujurnya I sendiri tak ingat tarikh dan tempat and what..apa yang I kena buat, pergi, prepare dan sebagainya. So, apa kata alang-alang I boring gila ni, I nak tempek jadual bulan Oktober I di blog kesayangan ramai I ini. 

30 September - 3 Oktober : Team Building di Regency Jerai Hill Resort, Gurun Kedah.

12 Oktober - 14 Oktober : Kursus pengacaraan di Institut Latihan Fama, Port Dickson.

19 Oktober  : Nurul kawen. Putrajaya.

14 Oktober - 16 Oktober : Exam undang-undang kerajaan untuk pengesahan jawatan  (disebabkan 14 Oktober clashes dengan Kursus pengacaraan, maka I pergi 2 hari sahaja kursus pengacara sebab I tamak haloba nak jadi emcee untuk majlis-majlis rasmi / tak rasmi, dapat pergi 2 hari pun takpe!)

23 Oktober - 27 Oktober : Jalan-jalan cuci mata, cuci duit dan cuci stress. Stress apa pun aku tak tahu lah. Haha okay. Siapa pergi Jakarta and Bandung time ni, kita hai hai kat sana okay.

Itu je setakat ni. Dan bulan November pulak.

23 November - 27 November : PTM di IKWAS Kluang, Johor. Orang kata tempat ni ber-momok. Hahaha okay tak kelakar tau! 

I memang suka going out from the office and do outside job, pergi kursus sepanjang tahun pun sanggup. Duduk office boring please. I rasa, I patut buat letter tukar department or ministry. Boleh tak. Please.

Thanks for reading :">

Sugar sugar

Daisypath Anniversary tickers