Thursday, 4 February 2016

Dilema Wanita Chubby

Assalamualaikum

Harini I puasa. Puasa ganti. Uoll dah ganti belum? Btw, lain macam rasa puasa kali ni. Perut pedih dan perit. Adakah sebab tidak sahur kerana terlajak tidur atau kerana malam tadi gigih buat "before bed" workout sehingga keluar semua peluh jantan sampai terpaksa mandi. Mungkin sebab itu lah perut ku sakit kerana kosong.

Dah lama I tak exercise. Kalau dulu jadi rutin mingguan. Rajin nauu jogging and gym konon takut gemuk. Lepastu dah lama tak buat sebarang exercise since setahun yang lepas. Serious wey, hanya duduk, makan, minum, tidur, mandi dan bersantai je hidup. Tapi masih maintain kurus kering..takpe la camtu. Sehingga lah tak tahu dari mana datangnya angin kus-kus ni, berat badan naik mendadak. Peha dan punggung toksah cakap laaa lebar dia fiuh. Perut sebijik orang pregnant 3 bulan. Tak caya, pergi tanya adik I. Dia saksi kejadian semalam. Sebab tu malam tadi jugak semangat buat cardio. Tu lah dia.. tak istiqomah, lemak pun tebal.

Orang-orang dekat office bukan sorang dua yang tegur perubahan badan I, ramaiiii kot. Contohnya "ee perut dah berlekuk-lekuk" dan "Nampak baju ni ketat sikit dari dulu, bahagian peha tu nampak sangat" dan juga "nampak berisik laa". Okay laa tu.. uoll dulu selalu cakap I kurus kering, kurus keding, takde isik, tak best peluk, laki nak pegang pun takde feel (habis laki kau ade feel ke tengok kau huh?) dan macam-macam lagi hinaan? Sampai I stress sorang-sorang KAT SINI. Weh, mak I sendiri pun tegur lah I boncit, siap suruh buat sit-up setiap hari. Siap dia demo tunjuk contoh lagi, semangat emak aku ni hahaha. 

Berat tau tak nak bawak lemak ni kulu kilir. Dan stress sebab jeans semua tak muat, baju kurung pun ada yang ketat tak boleh masuk. I tak nak gemok. Tolong lah restui I nak kurus balik haha..

Bye

Thanks for reading :">

Wednesday, 3 February 2016

12 Cafe yang Unik dan Rustik. Cantik dan Menawan.

Assalamualaikum

Lama tak review makanan. Dah jarang makan sekarang, tapi badan semakin berat. Entah kenapa daku keliru -___-

Selalu ulang alik pergi kerja, balik kerja, mesti lalu depan restoran ni. Kalau siang dia tutup, dia buka malam jer. Bila setiap kali lalu waktu malam mesti mata melirik-lirik ke restoran ni hikhiks.. Sebab cantik, unik dan makanan western (hmm tiba2).

Dan pada suatu hari setelah penat berlelah jogging petangnya, saya mencemar duli dengan mencekik kat sini pada malamnya. Habis ranap punah diet aku. Penat jogging -___-


Tepi jalan je. Sebab tu setiap kali lalu waktu malam, mata mesti senget ke sini haha
Image : Google


Dan anda dah tahu kenapa saya nak sangat makan kat sini. Lihatlah keindahan interior kampung kalerful dia ni.
Image : Google


Dan semuanya menggunakan barang recycle. Papan, pintu rumah, kon, zink rumah, botol terpakai. Eh kreatif lah kau. Oh tak lupa juga kat atas tu ada kedai gunting rambut :)
Image : Google


Feeling kampung now?
Image : Google


Feeling nak Hari Raya now?
Image : Google


Multiracial masuk cafe ni. Semua teruja sebab..yer jakun dari luar macam aku.
Image : Hanida Moss






Menu western yer. Ade jugak lah curry mee. Tapi jangan kau mintak ikan patin masak tempoyak sudah..



Sebok update stegramm -_-



Berusaha juga untuk kurus dgn memesan green tea. Sudah lah kau, perut dah  ke depan kot..



Chicken herbs with mushroom sauce. Erm sejujurnya aku cakap, western tepi jalan dekat rumah aku lagi sedap gila dan murah gila. Yang ni menang tang presentation dia jer. Hihi jgn marah.



Budak ni makan kambing. Kambing tepi jalan dekat rumah aku lagi sedap.


Okay, kalau konon-konon rasa nak hipster..mai lah sini. Syok tangkap gambar jer hehe. Kalau mai sini roger I oke. 5 minit je i sampai dari rumah :p

Lokasi : 12 Cafe, Semenyih Selangor.
Waktu operasi : Malam. Jangan dtg siang, tak bukak.

Sekian, thanks for reading ;">


Tuesday, 2 February 2016

Indahnya makan ikan bakar di sini.

Assalamualaikum


Lokasi : Medan Ikan Bakar Majlis Perbandaran Port Dickson


Subhanallah sungguh gorgeous tak terhingga. Allah cipta langit dan bumi tanpa sebarang filter dan edit. Jadi mengapa kita manusia biasa, suka sangat mengubah ciptaan-Nya. Suka juga mempertikai aturan dari-Nya. 

Percayalah, setiap aturan Allah itu cantik. Takda cacat cela.

Have courage and be kind.

Thanks for reading :">

P/s: maaf gambar ikan bakar terlupa ambik, tahu-tahu je dah dalam perut.

Kenali ciri-ciri manusia mulut cebok bontot

Assalamualaikum

Harini saya nak berbicara mengenai kepercayaan. 

Siapa yang dekat sini macam saya? Iaitu sejenis manusia yang mudah mempercayai sejenis manusia lain? Angkat kening sebelah hihi. Macam tu lah saya yang sebenar. Mudah mempercayai. Di mulut je bercakap "Jangan percaya orang" tapi diri sendiri yang mudah.

Sehinggalah pada suatu hari bila mana kita perasan orang mula menjeling-menjeling ku bertentang dengan kau. Bukan lah menjeling betul-betul tapi lirikan matanya lirik-lirik selalu jer... Kehkeh.

Saya perasan semua tu. Baru ku sedar tak semua manusia di dalam ni semulia kucing aku Peanut tu. Rahsia aku selama 7 tahun 5 bulan sampai sekarang Peanut simpan. Walau sekecil perkara seperti seluar dalam berlubang (haha andaian sahaja)..tak pernah dia bocorkan dengan sesiapa, walau dengan girlfriend dia Sophia Chip. Tapi apakan daya kita nak samakan manusia dengan haiwan??

Lumrah manusia beb..pantang ada benda lain sikit pasal kita, wahh satu bangunan melirik-lirik selalu. Apa teruk sangat ke. Itulah aku, konon-konon nak "rahsia kita-kita je"..hmm tak sempat nak datang bulan seterusnya, rahsia kau dah bocor. Depan kita dia berjanji "No, I won't..don't worry". So being me, aku pun percaya "Oke, saya trust awak". Haram kau nak kote kota kan kata kau. Sebijik Kak Tipah potpet..

Tak sama macam Peanut dengan Chip, kau potong misai diorang senyap-senyap pun diorang tak complain, tak mengadu domba sana-sini, tak mengumpat macam manusia bermuka-muka itu.

Jadi, bersaksikan bulan dan bintang, pembaca sekalian alam, dan botol air hijau milo aku ni,, aku berjanji tidak akan mempercayai walau seorang pun daripada mereka ini mulai detik ini. Scary tau dalam ni. Sebab..depan kita manis senyuman dia, belakang kita berkilo-kilo pahala habis. Hmmp.

Sekian, Assalamualaikum

Friday, 22 January 2016

Pilihan

Assalamualaikum





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...