Thursday, 21 August 2014

Malam pertama - Takda cerita blue, open reading haha

Assalamualaikum


Biasa lah kalau dah satu office dengan macam-macam orang, macam-macam cerita lah keluar. Termasuklah cerita malam pertama. HAHA Lolz. I pun dengar je lah sambil menyampuk sikit. Alaa kita dah dewasa, takkan tak faham kot. Ke memang ada yang masih tak faham benda-benda begini? OK takpe


I dengan officer bilik I ni tak ada lah beza umur banyak mana pun. Semuanya beza umur 2 tahun dari I & semua dah kawen. I je yang baru hegeh-hegeh nak mulakan proses kawen ni, haha ade ke? Diorang kata I nampak muda. Nak buat cemana, orang suruh diet dan exercise, engko degil tak nak... eh. Ok jom mulakan cerita malam pertama. Kat sini takda unsur jenayah seksual yer, siapa yang rasa diri tu pervert sila tinggalkan page ini thank you.


Situasi pertama
Apabila pasangan lelaki tinggal dengan parents. Dan ditambah pulak anak tunggal yang memang wajib kena menjaga mak bapak dia. Lepastu pulak bapak si lelaki ni fobia ape benda tah...tak bagi anak dia tidur tutup pintu! Hadoihh pening ni pening. Cerita betul.


Situasi kedua
Apabila pasangan lelaki mempunyai keluarga besar. Pakcik, makcik, anak buah, adik-adik dan parents dia tinggal serumah. Dah ditakdirkan lelaki tersebut memang menanggung segala perbelanjaan rumah tu. Ni cerita betul tau. So, bini dia terrrrpaksa jugak ikut tinggal di rumah tersebut sebab dah kawen kan, tak boleh buat apa.


Jadi, untuk menyelesaikan masalah-masalah tersebut :


Solusi pertama
Kalau ada rezeki lebih, beli lah rumah sendiri. Rumah yang kecik-kecik pun okay, janji chuolls ada privacy dan tinggal dengan tenang. Habis je majlis kahwin, shuhhhh balik rumah sendiri kehkehkeh. Biarkan sedara mara cuci pinggan mangkuk haha. Tapi elok lah kalau chuolls stay back tolong kemas rumah. Lepastu baru balik dan tidur 20 jam.



Solusi kedua
Kadang tu, tak semua orang mampu nak beli rumah sendiri muda-muda ni. Kalau macam tu..apa yang korang perlu buat ialah, "CHECK IN" hotel pls. Duduk lah korang 2/3 hari sampai hilang penat segala bagai masa kahwin tu. Lepastu baru balik rumah. Yerlaa.. nak privacy jugak kan, apa salahnya kau check in je 3 hari.


Harap-harap dapat membantu mereka yang dilemma malam pertama. 


See u in next entry and thanks for reading :">

 

Wednesday, 20 August 2014

Internet all around Malaysia - TM, celcom line, maxis line, digi line, watsoever line memang s***s big time ke hari ni? Nak post benda ni pun tunggu 10 jam.

Monday, 11 August 2014

Raya and wedding

Assalamualaikum

Selamat Hari Raya Aidilfitri to all my blog readers. Dah 2 weeks kita raya baru terhegeh-hegeh nak wish. I am so very busy for the past few weeks (busy ape pun tak tahu lah). Memacam hal nak settle. Kalau u guys read my previous post, I ada cerita pasal nak bertunang, kawen etc. So, end of this month Inshaallah kalau takda aral melintang bertunang lah I. Wiwiwi ;D


Any sponsorship? *I memang perasan bajet-bajet retis*


Sukatilah woi! Haha.


Okay, mari layan gamba raya I yang seketul ni je. Yang paling proper.


tak malu menumpang gamba di rumah orang >.<

Okay nak share lagi 1 cerita. All in one entry. Lepasni mesti tak update hangat-hangat tahik ayam je blog ni. Last friday my friend nikah. So, sebagai muka gadis dulang dan pengapit untuk setiap kali kawan kahwin, I memang dah di-chop sebagai dulang girls. Best thing pasal jadi dulang girls ni ialah kite dapat baju baru! Hahaha :D



The Pengantin. So sweeeeeeeeeeeeeeeeet!





Amik berkat pengantin selfie pakai phone I. Hihihi...
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 And the bridesmaid











 And the boboys plus pakwe terselit >.<







Congratulations to Farra Muneera. Akhirnya setelah banyak cabaran dan chobaan yang diharungi, selamat sah menjadi isteri to Afiq ;)


Thanks for reading :'>




Wednesday, 23 July 2014

Kasut kahwin saya - Flats

Assalamualaikum

Mintak-mintak harini kurang emo dari semalam >.<

I nak borak pasal kahwin. Bila sebut pasal kahwin, baru mood happy menjelma haha. Lantaklah janji I happy.

So, I decided pakai flats masa kahwin. Haha. Orang melayu selalu pakai heels. Nak nampak tinggi, nak nampak cantik, etc. Tapi I tiru omputeh. Diorang mostly pakai flats especially yang buat garden wedding, diorang prefer 'flats ballerina wedding shoes'. 

Biarlah pakai flats pun janji 'balance'. Sebok je lolz :p








suka gila yang ni!

dan ini!







Warna flats yang I nak memang gold. Glitter gold. Gold lace. Janji gold. Mesti gold.


Thanks for reading :'>

Tuesday, 22 July 2014

Kerani berlagak dan sombong

Assalamualaikum

Alahai letih laa aku nak layan perangai kerani yang sombong tak tentu pasal ni. Dah lama jugak aku sabar. Aku sedar aku ni baru 4 bulan dalam sektor yang korang dah lama bekerja dan banyak pengalaman tu. Tapi jangan sombong sangat boleh? Aku dah hilang sabar ni. Serius ni. Kau jangan ingat kau tahu semua benda kau boleh berlagak. Aku ni mintak tolong dari kerani yang dah banyak pengalaman. Aku respect kat kau. Tapi kau jangan layan aku macam tahik. Aku tak mintak kau respect aku sebagai orang lagi atas atau apa. Aku mintak kau hormat aku sebagai manusia. Serius aku menyampah dah dengan kau. Berlagak dan sombong. Blah!

Ada budak office baca blog aku ni. Tak kisah laa awak nak kata apa. Tapi yang merasa pahit dan peritnya saya. Bukan awak. Mohon faham sikit. 

Thanks bye.


Sugar sugar

Daisypath Anniversary tickers