Monday, 16 March 2015

Gambar Hanez Suraya Kahwin

Assalamualaikum

Sabtu lepas Hanez Suraya selamat di ijabkabul kan dengan pasangan dia di putrajaya. I tengok Hanez ni memang cantiks sangat sekarang. Dedulu masa tak femes kurang cantiknya. Sekarang sangat lawa.

Budak yang mekap masa i tunang tu dia pernah kerja dekat skin clinic yang hanez pergi. Nak pergi jugak lah. Mujur-mujur kulit secantik ini lepas enjet bitamin. Huhu kan lawa sekarang dia ni. Huuu..








Tips nak bagi baju cantik sebenarnya ialah bentuk badan kena cantik. Tu aje. Toksah beriya tempah baju kerlip-kerlip kengkonon paling cantik bagai kalau bentuk badan tak berapa lawa. Kekekeke. Okay baju ni cantik sebab badan dia cantik.




Thanks for reading. 

Iolss tengah dubdabdubdab ni. Huhu..



Friday, 13 March 2015

Favourite Cafe kami berdua

Assalamualaikum

Dulu-dulu masa pakwe I tengah addict dengan coffee, dia rajin carik cafe and bar yang rare. Masa tu, adalah dalam 3 tahun lepas. Masa tu jugak trend orang bukak cafe ni kurang and takde pun orang nak lepak cafe makan-makan kek and minum coffee. Bukan takde la tetapi kurang..Tak macam sekarang ni, macam-macam cafe uolls boleh tengok dekat "IG REVIEW" hihihik.

Bukak butik pun ada pakej cafe amboi sangat siap nasi lemak pagi-pagi. Barulah orang kata follow trend semasa hihihik..

Okay mari kita bercerita tentang cafe kegemaran kami dari dulu sampai saat ini. Cafe ni pun tak pernah tengok orang review2 dekat IG kemenda. Popular dari mulut ke mulut je I rasa.

Masa kami baru discover dulu, best sangat! Sebabnya bila kami datang je mesti tak ramai orang. Sangat cozy dan selesa lepak situ. Berborak pun rileks je tanpa perlu terjerit-jerit. Muzik yang rare dan owner yang best. Owner tu dah kenal muka kitorang pelanggan tetap dari dulu hihihik..





Sekarang ni cuba lah uolls pergi, beratur dulu kat tangga tunggu orang lain bangun T___T I rasa kecewa sebab dah ramaiiii manusia tahu lubuk emas ini hahaha. Padahal bagus lah untuk owner dia, business maju maa.. Tapi tu lah, sekarang ni kalau setiap kali datang sini, mesti bising gila bunyik kedai mamak, nak borak pun kena cakap kuat. 

Tapi rasa minuman dan makanan tetap sama, tetap sedap. Cuma orang ramai sangat. Kalau korang yang duduk di area subang, shah alam, puchong dan kawasan sewaktu dengannya, datang lah Upstairs Cafe. Depan SJMC atas Bawang Merah. Bawang Merah mak dia punya. Upstairs anak dia punya. Hehe. 

Best. #honestreview

Thanks for reading :">

Wednesday, 11 March 2015

Checklist 9 hari lagi.

Assalamualaikum

Perasaan lagi 9 hari.

Rata-rata dari kita sebok buat checklist wedding. Termasuklah diri sendiri kekeke. Tapi dah sedia kah kite ni nak pikul tanggungjawab sebagai bini. Checklist nak jadi bini pun tak penah buat lagi. Mungkin ade laa post-post lama I yang banyak pasal rumah tangga. Mungkin tu boleh dipakai kendiann kan hehe.

Apakata lagi 9 hari ni, kita cuba buat checklist sikit, adakah aku dah ready untuk menjadi bini solehah? T___T

1. Masak
Memandangkan bakal laki jenis yang suka makan dan makanan tu wajiblah sedap, maka masak adalah menjadi nombor satu di dalam checklist menjadi bini. Ni lah masalahnya, kalau setakat goreng ayam, ikan, sayur and simple dishes tanpa kuah tu iolls pandai lah jugak. Naya dia suruh masak ayam masak kurma satgi, terkial-kial google.huhu. Checklist number 1 failed.

2. Kemas
Bab kemas-mengemas takde hal rasanya. I ni jenis bila tiba time rajin mengemas, licin sapu bersih semua. Bila start sepah and malas, hehehe paham-paham je lah. Mohon bakal laki bukan jenis yang suka tabur towel atas katil, atas sofa, atas kerusi yer. I tahu bakal laki  I juga jenis pembersih.

Bab basuh baju, sidai baju dan lipat baju adalah bab yang i paling pemalas dalam dunia. Hahah apekah teruk gila bagi tahu semua orang perangai buruk kau. Tapi i bukan jenis perap baju lama-lama sampai busuk eyy. Basuh laa seminggu sekali kumpul semua baju-baju kerja kita tu. Baju harian basuh lah hari-hari. Haa ok laa kan. I pernah masuk bilik orang yang dah kawin beranak satu baru, hmmm baju dah basuh pun dia kepam menggunung siap bau hapak lagi. Mohon tidak terjadi kepada kita semua.

3.  Dengar kata
Hahaha dengar kata pun kena masuk dalam checklist. Sebab sepanjang percintaan 6 tahun setengah dgn pakwe kite, mulut aku ni adeeeee je benda nak melawan la, nak gadoh la. Tak boleh tahan hahaha. Nasiblah dapat pakwe yang penyabar. Mohon sebelum kawen ni dah format kepala dan otak supaya tak melawan cakap laki. Kekeke...

4. Cantik
Lepas kawen laa kena lagi cantik dan cantik dan bertambah cantik. Mohon juga tidak terjadi syndrom lepas kawen di mana badan naik, vuntut naik, pipi naik. Aihhh mari kita maintain cantik untuk somi yer. Kekeke..

Ape eh lagi. Ahhh macam-macam lagi laa kot. Ini je yang mampu I pikir setakat ni. Banyak dah pun post-post pasal rumah dan tangga kat blog i ni haa. Rajin-rajin godek baca balik je laa bila laki takde kat rumah nanti hahah.



Apa perasaan?

Sangat-sangat bercampur baur. Huhu mohon Allah mudahkan dan lancarkan segalanya. Aaminn..


Thanks for reading :">


Monday, 9 March 2015

Hello hai hoii

Assalamualaikum

Ape lagi yang i akan update selain tentang majlis ku yang bakal tiba tidak lama lagi. Huihui.

I mengaku yang i menjadi bridegila yang melampaui tahap godzilla. Especially tentang pelamin dan baju (belah i), ermm nanti-nantilah cerita. Kita berfikiran positif sahaja lah dulu. Kalau ikutkan hati, dah aku bako sekor-sekor. Kekeke..

Mari kita bertukar cerita kepada wedding favor saya ataupun uolls panggil doorgift. Alhamdulillah rasanya doorgift saya sudah selesai kot. Cuma kena ada perubahan sikit untuk VIPs table punya. Tengah berpikiorr lagi ni tentang itu, nasib tak banyak hanya 50 sahaja utk vip. Dah selesai majlis baru i show off doorgift ek. Kekeke..

Catering pula, Alhamdulillah segalanya berjalan lancar. Memang takda masalah dengan catering. Catering yang i ambik ni memand dah berkali-kali orang kampung amik. Dia pun dah familiar dengan selok belok kampung i. Hehe. Kakak tu kata jangan buat apa-apa, jangan risau, cuci kaki je. Biar dia yang urus dan cantikkan. Lega jugak lah iolss.

Photographer pun sudah di booked seawal mungkin aritu. Bagus mereka ni, sebab selalu je update i dan jawab segala persoalan yang i tanyakan. Tidak menyusahkan hati pun hehe. Bagus uolls k. Tak sia-sia i booked The Puteh Production.

Mekap nikah juga begitu. Sangat friendly dan menjawab segala kekusutan kepala i. Layannnn kan aje bridegila ni hehe. Bagus u Kak Feena. U memang sangat friendly dan senang berurusan.

Hantaran pula. Ada lagi 2 hantaran tak beli. 1 hantaran tu kena beli lambat2, kalau tak nanti basi haha. Dulang dan tapak hantaran jugak dah ada. Oh i DIY lagi sekali kali ni. Tapi akan ku pastikan hantaran ku  nampak helok dan cantiks, tidak sendu seperti DIY tunang aritu. Kekekeke...

Okay itu sahaja setakat ni. Pinggang dah sakit menggodek doorgift semalam :D

Thanks for reading :">



Friday, 6 March 2015

Soalan popular menjelang hari perkahwinan

Assalamualaikum

Jeng3. Mesti semua orang yang dah kahwin merasa soalan-soalan payah nak jawab macam aku ni kan. Ke aku sorang je rasa payah nau nak jawab setiap soalan mereka.


Dah prepare?
Erm..


Mestilah kami dah prepare serba sedikit. Kekadang cara kita lain dari orang lain. Nak jawab tu tak reti. Haha sorry.


Honeymoon mana?
Tak tahu lagi.
UK ke?
(ingat aku chop duit agaknya, harini kawen esok ke UK. Tak tahu lagi tu maknanya Tak Tahu Lagi lah)



Dah kahwin nanti duduk mana?
Tengoklah laki nak bawak kemana.
 
Dah kahwin duduk mana tu terpaling susah nak jawab. Kang kata pindah banglo 2 juta dikata riak lagi sekali kekeke LOL :D 

I ikut laki i je nanti dia tinggal kat mana. Tapi si penyoal sekalian ni macam tak berapa puas hati. Dia nak korek gak aku duk mana nanti haha. Ape ke heyy la. 



Menumpang kasih jadi Tukang Kebun kat rumah orang je. Bukan rumah iolls yer. Ikut kawan tengok rumah dia.
Untunglah kawan oi.


 
"Tukang kebun pun tukang kebun lah."
Janji dapat masuk tv. haha.

Sekian saja update untuk hari ini. Sekian terima kasih.

Thanks for reading:">


Sugar sugar

Daisypath Anniversary tickers